Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Posted by gkarami On 12:37 μ.μ.

 Μειώστε τις δαπάνες θέρμανσης!   
Οι μαθητές του 1 επάλ Γρεβενών  έχουν κατασκευάσει μια  ηλιακή μονάδα θέρμανσης  όπου είναι σχεδιασμένη για να είναι απολύτως ανεξάρτητη, αλλά και συμπληρωματική προς το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης  μειώνοντας δραστικά το κόστος σε πραγματικά δύσκολους καιρούς.
Αποτελείται από 13 κατακόρυφες στήλες, των 8 σειρών από ανακυκλωμένα κουτιά αλουμινίου καθιστώντας ,την πραγματική επιφάνεια που εκτίθεται στον ήλιο σε 1,2 τετραγωνικά παρέχει δωρεάν θερμότητα από τον ήλιο και έχει ένα γρήγορο ποσοστό απόκρισης των 8 λεπτών από την εμφάνιση του ήλιου με το να ανεβάζει αρχικά σε 500C στην έξοδο του την θερμοκρασία του αέρα. Η συγκεκριμένη ηλιακή μονάδα θέρμανσης  μπορεί να θερμάνει ένα χώρο 25 τετραγωνικών.
Όπως ξέρουμε η Ηλιακή θερμότητα είναι ΔΩΡΕΑΝ  φιλική προς το περιβάλλον και δεν παράγει καθόλου εκπομπές αερίου  στην ατμόσφαιρα
Όπως μας ανάφεραν οι υπεύθυνοι καθηγητές που συμμετείχαν στην κατασκευή του, έπεται συνέχεια με συγκεκριμένα projects και ειδικά πάνω στην θέρμανση σπιτιών με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Είστε έτοιμοι να μάθετε τα μυστικά για Home Made ηλιακής ενέργειας και που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν ξέρουν!!! "ελάτε στο ΕΠΑΛ Γρεβενών και σας παρέχουμε πληροφορίες που χρειάζεστε!!!   


ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KANE KLIK EΔΩ!!: